Valmismatka - Star Tours Oy
18462
page-template-default,page,page-id-18462,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,overlapping_content,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Valmismatka

Valmismatkat

VALMISMATKA ON YLEENSÄ PAKETTINA OSTETTU MATKAILUPALVELUJEN YHDISTELMÄ. VALMISMATKA ON ESIMERKIKSI MATKATOIMISTON MYYMÄ.
  • lento & hotelli
  • hotelli & matkailupalvelu kuten esimerkiksi formulalippu, sukelluskurssi tai autonvuokraus
  • matkustajan toiveiden mukaan räätälöity matka

Valmismatka sisältää taloudellista turvaa

Valmismatka maksetaan yleensä etukäteen, joten ennen matkan ostamista kannattaa varmistaa matkatoimiston luotettavuus Kuluttajaviraston matkatoimistorekisteristä. Matkatoimiston on kerrottava matkustajalle, onko kyseessä valmismatka. Valmismatkan tunnistaa myös matkustusasiakirjoissa käytetystä valmismatka-logosta.

Matkustajan oikeudet

Kuluttajavirasto ja Suomen matkatoimistoalan liitto ovat sopineet yleisistä valmismatkaehdoista, joita sovelletaan yli 2 vuorokautta kestäviin matkoihin. Yleisissä valmismatkaehdoissa on sovittu esimerkiksi matkan peruuttamisoikeuksista, hinnan maksamisesta ja korvauskysymyksistä.

ERITYISEHDOT

Matkustaja voi peruuttaa matkan ilman erityistä syytä maksamalla toimistokulut, jos peruutus tapahtuu 28 vrk ennen matkan alkua. Toimistokulut 100 €.

 

Kauko ja Euroopan  matkoilla, kiertomatkoilla ennakkomaksu 300 €
Kauko ja Euroopan matkoilla toimistokulut 200 €.

 

Matkustajan peruuttaessa matkan 28 vrk ennen matkan alkua peritään häneltä toimistokulut.

 

StarTours Oy ja Ritvan Matkat perii korvauksen myös palveluista,
joista ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput,laivaliput, majoituspalvelut, jne).

 

Jos peruutus tapahtuu 14 vrk ennen matkaa, peritään 50 % matkan hinnasta.

 

Myöhemmin kuin 14 vrk ennen matkaa peritään koko matkan hinta.

 

Jos matkan peruuttamisesta ei ilmoiteta tai jos matkustaja ei saavu ilmoitettuille lähtöpaikoille, peritään häneltä koko matkan hinta.

 

Valmiin viisumin hinta jää aina asiakkaan maksettavaksi.

 

Venäjän konsulaattiin lähetettyjen asiakirjojen jälkeen matkasta peritään täysi hinta.

 

Matkustaja ei ole oikeutettu matkahinnan palautukseen jos matka peruuntuu viisumin ym. asiakirjojen takia tai jos ne eivät ole ajallaan kunnossa. Esim. passin uusimisen takia (vanhan passin rikkoontuminen) ei ole oikeutta hinnan palautukseen.

 

Pidätämme oikeuden hinnan muutoksiin meistä riippumattomista syistä.

 

Pidätämme oikeuden peruuttaa matka liian vähäisen osannottajamäärän vuoksi.

ERITYISEHTO SAIRASTAPAUSTEN VARALTA

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista jokaiselle matkalle, on ehdottoman tärkeä sairastapauksen varalta.

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvitsemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta.
Suosittelemme riittävän vakuutusturvan, matkavakuutuksen ottamista.

MUUTOKSET JA PERUUTUKSET

Muutokset

Muutoksia reittilentovarauksiin voi tehdä ainoastaan edellyttäen, että lentolippuja ei ole vielä maksettu eikä kirjoitettu. Lentovarausmuutokset saattavat aiheuttaa muutoksia hintaan. Lipunkirjoituksen jälkeen päivämäärän- tai lennonmuutokset eivät normaalisti ole mahdollisia, vaan muutos käsitellään aina peruutuksena. Nimenmuutos/-vaihto ei ole mahdollinen erikoishintaisissa reittilentolipuissa. Nimenmuutos käsitellään reittilennoilla peruutuksena ja johtaa aina kokonaan uuden lentolipun varaamiseen. Hotellivarauksen muutossäännöt vaihtelevat hotellista riippuen.

Peruutukset

Yleisistä valmismatkaehdoista poiketen (YVE 4,5 ja 8) noudatamme seuraavia peruutusehtoja:

Peruutustapauksessa reittilennoilla noudatetaan aina lentoyhtiöiden omia takaisinmaksusääntöjä. Lähes kaikissa lentolipputyypeissä takaisinmaksu on hyvin rajoitettu tai se ei ole lainkaan mahdollista riippumatta peruutuksen syystä. Jos lentolippu on jo kirjoitettu, peritään matkustajalta aina lentoyhtiöiden Star Toursilta perimät kulut. Hotellivarauksen muutos-/peruutussäännöt vaihtelevat hotellista ja majoituksen ajankohdasta riippuen. Esimerkiksi messujen, kongressien ja suurten urheilutapahtumien sekä juhlapyhien ajankohtina noudatetaan lähes poikkeuksetta erityisen tiukkoja peruutus-/muutossääntöjä. Peruutus-/muutoskulut vahvistetaan näissä tapauksissa asiakkaalle aina vasta muutoksen/peruutuksen tapahduttua. Jos asiakas käyttää varatun ja vahvistetun lento-/hotellivarauksen vain osittain, ei hänellä ole oikeutta takaisinmaksuun.

Jos asiakas ei voi osallistua matkalle tarvittavien asiapapereiden kuten esim. passin tai viisumin/transitviisumin puuttumisen takia, ei asiakkaalla ole oikeutta matkan hinnan takaisinmaksuun. Jos matkustajaa kohtaa odottamaton ja vakava tapahtuma ja hänellä on valmismatkalain 15 §:n 1 mom. 3 kohdan ja Yleisten valmismatkaehtojen mukainen oikeus peruuttaa matka, on Star Toursilla oikeus periä palveluntuottajan (lentoyhtiö, hotelli tms.) perimät kulut sekä toimistokuluna 80€/hlö. Star Tours ei sen sijaan ole oikeutettu korvaukseen menettämänsä liikevoiton osalta. Äkillinen matkalle lähdön este on todistettava lääkärintodistuksella tai muulla luotettavalla kirjallisella selvityksellä.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus. Huom. Pelkkä lento tai pelkkä hotelli -varauksiin ei sovelleta Yleisiä valmismatkaehtoja.

MATKAN MAKSAMINEN

Maksu/maksut on maksettava Star Tours viimeistään laskussa mainittuna eräpäivänä. Useimmiten maksu tulee suorittaa välittömästi varausvaiheen yhteydessä johtuen lentoyhtiön tai hotellin erityisehdoista. Mikäli matkustaja ei maksa matkanjärjestäjän määräämää maksua määräaikaan mennessä, pidättää Star Tours oikeuden peruuttaa varaus siitä asiakkaalle erikseen ilmoittamatta. Ryhmien maksu- ja peruutusehdot sovitaan erikseen kirjallisesti.

MATKAN VARAAMINEN JA SOPIMUKSEN SYNTYMINEN

Matkustajan vastuulla on tarkistaa varaustietojen oikeellisuus. Mikäli matkustajan saamassa varausvahvistuksessa olevissa tiedoissa on virheitä tai varausprosessi internetistä varattaessa keskeytyy, tulee matkustajan ottaa yhteyttä Star Toursiin. Erityisen tärkeää on, että nimitiedot ovat passiin painetussa muodossa. Mikäli matkan varaaja antaa nimet tai muut tiedot virheellisesti, ei Star Tours vastaa mahdollisista seurauksista. Matkustajaa sitova sopimus syntyy, kun matkanjärjestäjän määräämä maksu on maksettu. Suorittamalla maksun matkustaja hyväksyy samalla nämä erityisehdot.

LENTOYHTIÖN TEKEMÄT MUUTOKSET

Lentoyhtiö saattaa joutua muuttamaan aikatauluja ja jo varattua reititystä ennen matkaa tai matkan aikana. Mahdollisista ennen matkaa tapahtuvista aikataulumuutoksista ilmoitamme kirjeitse, sähköpostitse tai puhelimitse. Matkustajan velvollisuus on tarkistaa paluulennon lähtöaika suoraan lentoyhtiöltä mahdollisten aikataulumuutosten varalta. Suosittelemme kansainväliseen lentoon liittyvälle kotimaan lennolle lipputyyppiä, jonka voi tarvittaessa ulkomaan lennon aikataulun muuttumisen tai lennon myöhästymisen takia muuttaa.
Noudatamme lentoyhtiöiden peruutus – ja rahanpalautus ehtoja.

PASSI JA VIISUMI

Yleisten valmismatkaehtojen kohdan 2.6. mukaisesti on matkustajan itse matkanjärjestäjän antamia ohjeita noudattaen huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista (passi, viisumi ja rokotustodistus). Matkustaja vastaa itse niiden kustannuksista. Star Tours ei vastaa vahingosta, joka matkustajalle aiheutuu, mikäli hänen matkansa estyy puutteellisten matkustusasiakirjojen vuoksi. Viisumi/turistikortti tarvitaan mm. seuraaviin maihin: USA (pakollinen sähköinen ESTA-maahantulolomake), Kiina, Kuuba, Australia, Intia.

Yhdysvaltojen viranomaisten vaatimat tiukennetut turvamääräykset astuivat voimaan kaikilla Yhdysvaltojen lennoilla 7.3.2006. Määräysten mukaisesti matkustajan on toimitettava lentoyhtiölle seuraavat tiedot: nimi ja sukupuoli (kuten ne ovat passissa), syntymäaika, kansallisuus, passin numero ja voimassaoloaika sekä myöntämispaikka, osoitetiedot kotimaassa ja osoitetiedot Yhdysvalloissa ensimmäisenä yönä. Useimmat lentoyhtiöt toivovat, että matkustajat ilmoittavat tiedot lentoyhtiön internetsivujen kautta.

Star Tours Oy ei vastaa Venäjän konsulaatin tekemistä viisumipäätöksistä. Venäjän konsulaatti voi harkintansa mukaan myöntää monikertaviisumin kutsulla joko 1 kerta- tai 2 kertaviisumin, monikertaviisumin vuotta lyhyemmäksi ajaksi tai monikertaviisumin vuodeksi. Konsulaattiin toimitettuja viisumianomuksia ei voi perua eikä muuttaa, eikä viisumimaksua palauteta.

MATKAVAKUUTUS

Matkojen hintoihin ei sisälly vakuutuksia. On suositeltavaa ostaa peruutusturvan sisältävä matkavakuutus jo matkavarauksen yhteydessä peruutuskulujen ja mahdollisen sairastumisen varalta. Kehotamme tarkistamaan myös matkavakuutuksen peruutusturvaehtokohdan, koska joissakin vakuutuksissa korvausmääriä on rajoitettu ja siitä voi seurata matkustajan omavastuun laajentuminen. Star Toursin kautta voi ostaa Eurooppalaisen matkavakuutuksen.

Noudatamme yleisiä valmismatkalain ehtoja, sekä StarTours Oy ja Ritvan Matkojen erityisehtoja

PALVELUHINNASTO

Palvelumaksu 20€/ryhmä
Lentolippujen varaus  25 € lippu
Muutoin palvelumaksu 5€

Valvova viranomainen
Kuluttajavirasto
Haapaniemenkatu 4 A, 7 krs
PL 5
00531 Helsinki
Puhelin 09-77261
www2.kuluttajavirasto.fi